Bograč - tradiční polévka maďarského původu
Musíte vědět, že pravý bograč se vaří v litinovém kotlíku na otevřeném ohni, aby se dobře provoněl dýmem a maso bylo nadpozemsky měkké.
Aby měl bograč správnou chuť, maso bylo měkké, musí se vařit 4-6 hodin. Červená a bílá paprika dává gulášovému pokrmu tu pravou vůni. Bograč má nepřekonatelnou chuť a obsahuje různé druhy masa.
Je důležité udržet rovnováhu chuti sladké, ostré, pikantní i slané. Neměl by být mastný, kombinaci chtí určují i druhy použitého masa.
Z historického hlediska jde o pokrm pastýřů, kteří se přesouvali z místa na místo.

Máte zájem o Novinky?

Nechejte nám svůj e-mail a my Vás budeme informovat o nově plánovaných expedicích.

Naši Partneři

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace