Činnost Transkarpatia.cz je v souvislosti s válečným stavem na Ukrajině omezena pouze na offroad expedice v jiných lokacích. Naši průvodci pracují v humanitárních programech PŘES HRANICE EU. Pomůžete spolu s námi?




Opět vás zveme do kuchyně plné ukrajinských receptů,  Tentokrát z vařečky Ilnary Dudash z Ukrajinské iniciativy Jižní Moravy. 


Budete potřebovat:

  • 500 g hovězího masa s kostí
  • 1 střední mrkev
  • 3 brambory
  • 1 kořen petrželky
  • ¼ celeru
  • 2 střední červené řepy
  • 1 kedlubnu
  • asi ½ hlávkového zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • na smažení řepy trochu sádla nebo oleje
  • zhruba 2 lžíce octa
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajovou lžičku sladké červené papriky
  • zelenou petrželku, kopr, pepř a sůl

Postup:

  1. Maso uvaříme zvlášť v klasickém vývaru.
  2. Jakmile je maso hotové, vytáhneme, obereme kousky od kosti a dáme bokem.
  3. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme.
  4. Kořenovou zeleninu včetně brambor potom nakrájíme na kostičky.
  5. Oloupeme také červenou řepu, kterou posléze nastrouháme.
  6. Do vývaru z masa dáme cibulku vcelku, dáme vařit a nakrájíme si zelí, které nakrájíme na nudličky.
  7. Do vařícího vývaru dáme připravenou kořenovou zeleninu a brambory.
  8. Chvíli povaříme a přidáme připravené zelí.
  9. Rozpálíme pánev, přidáme tuk a nastrouhanou červenou řepu.
  10. Restujeme a po chvíli přidáme pár kapek octu a lžičku cukru.
  11. Na závěr přidáme také červenou papriku, necháme zkaramelizovat cukr a vypneme.
  12. Jakmile je ve vývaru uvařená zelenina, přidáme na nudličky nakrájené zelí.

Máte zájem o Novinky?

Nechejte nám svůj e-mail a my Vás budeme informovat o nově plánovaných expedicích.

Naši Partneři

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace